Fogfehérítés

A fogfehérítés általában

Fogfehérítés esztétikai fogászat
Fogfehérítés a fogászatban

Manapság már egyáltalán nem számít luxusnak a fogfehérítés. Míg korábban ha a fogak fehérítéséről volt szó, egyetlen alternatíva a fogorvos hosszú órákig tartó kezelése volt, később az otthoni, akár heteken keresztül, mindennapos macerát kellett rászánnunk arra, hogy ragyogó legyen a mosolyunk

Manapság ez az esztétikai beavatkozás a fogászaton fél óra alatt is megoldható.

Sokan, sokféle fogfehérítő módszert ismernek legyen az említett fogorvosok által végzett, vagy otthoni módszer, vagy akár a legmodernebb technológiával fehérítő szalonok, amelyeknél a fogfehérítés már nem feltétlenül jár fájdalommal, vagy a fogzománc roncsolódásával.

Ez a modern fogfehérítés legújabb változata, amely valóban nem roncsolja a fogzománcot, és nem hagy napokig tartó nyilalló fájdalmat – Ez a peroxidmentes-, vagy biofogfehérítés, és ez már elérhető hazánkban is egyre több helyen.

Néhány gondolatot gyűjtöttünk, hogy milyen fogfehérítő módszerek a legdivatosabbak manapság, és melyikről mit érdemes tudni.

Az otthoni módszerek

A fogfehérítésnek számos otthon elvégezhető módja van – sokan citrommal dörzsölik a fogaikat, vannak, akik a fehérítős fogkrémre esküsznek, ám sokan a drágább, de hatékonyabb zseléket, síneket és tollakat választják.

Általánosságban a fogorvos tanácsa alapján elmondhatjuk, hogy nagyon megoszlanak a vélemények ezekről a módszerekről, ugyanis például a citrom savtartalma többet árt a fogainknak, mint amennyit használ, a zselés, sínes megoldás pedig macerás, és ár-érték aránya sem megfelelő, mivel időigényes, hatásfoka pedig ehhez képest alacsony.

Rendelői fogfehérítés

Aki professzionálisabb körülményekre vágyik, gyakran választja a hagyományos fogászati klinika fogfehérítő eljárását. A peroxidtartalmú szerek azonban nem véletlenül váltottak ki nagy visszhangot a sajtóban – bár már ránk is vonatkozik az Uniós szabályozás, mely szerint 6%-nál nagyobb koncentrációjú anyagot nem használhatnak fogfehérítéshez, mégsem mondhatjuk, hogy ez a módszer teljes mértékben ártalmatlan. Sokan tapasztalnak komoly fájdalmat, ínygyulladást a kezelés után, ráadásul a rendelői környezet sok páciens kedvét elveszi a további kezelésektől.

Az esztétikai fogászaton gyorsan és szakszerűen végzik a fogfehérítést Budapesten is.

Peroxidmentes fogfehérítés, a biztonságos alternatíva

Mostanában egyre elterjedtebb a fogfehérítés modern változata, mely során a páciens előzetes bejelentkezés nélkül, azonnal, barátságos körülmények közt és minimális külső segítséggel végezteti el a fehérítést. Itthon a szolgáltatást Budapest több pontján és vidéken is. A teljes mértékben peroxidmentes fogfehérítő szernek semmilyen egészségre káros hatása nincs, a kezelés nem jár fájdalommal vagy egyéb kellemetlenséggel, és arra sem kell odafigyelnünk, hogy a fogfehérítés után kerüljük a színező hatású italokat (pl. kávé, vörösbor).

Ha eddig viszolygott a fogfehérítéstől, érdemes betérnie egy Smiling Bar-ba, hogy személyesen tapasztalhassa: a fogfehérítés ma már olyan, mintha fodrászhoz vagy kozmetikushoz menne, az eredmény olyan lenyűgöző lesz, hogy biztosan visszatér még.

A fogfehérítés menete

A fogfehérítés menetében az első lépésként, segítségünkkel kiválasztod a fogszínmintákból melyik az, amelyik a jelenlegi fogszínedhez a lehető legközelebb eső színárnyalat. A kiválasztott színminta alapján a fogfehérítés után könnyen láthatóvá válik az eredmény a viszonyítási alapnak köszönhetően.

Az aktiváló spray-vel befújt “textil ujjal” alaposan megtisztítod a fogaidat, majd a szilikon formát is kibontjuk és a fecskendőben található fogfehérítő gél anyagot beleinjektáljuk a szilikonsínbe.

a fogfehérítő géllel “töltött” szilikon sín “szájbavétele”, és a fényvédő szemüveg felvétele következik

A védőszemüveg felvétele után aktiváljuk a lámpát és a 24 perces fogfehérítés leteltével, kiöblítheted a szád.

Ellenőrzésképpen, kiválasztjuk az új fogszínt a mintából és összehasonlítjuk az eredményt az eredetivel.

extrém fehérítés esetén megismételjük a teljes folyamatot.


A fogfehérítés fájdalommentes és és biztonságos esztétikai beavatkozás, melyet a fogászati rendelőben a fogorvos végezhet el szakszerűen és olcsón. Néhány további téma, melyet érdemes lehet jobban megismerni: fogfehérítés, fogorvos, esztétikai fogászat, fogorvos Budapesten, fogászati kezelés, fogfehérítés.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.