Természetes fogfehérítés

Hagyományos fogfehérítő módszerek

Fogfehérítés természetes módja
A fogfehérítés természetes módszerrel

A fogorvos néhány tanács a hagyományos fogfehérítő módszerekről. Sokan úgy gondolják, hogy ami megoldható rendelői körülmények között, és hosszú évekig tartó innovációval kikísérletezett kémiai szerekkel, az természetes alapanyagokkal, hagyományos módszerekkel is helyettesíthető.

Ez csak részben igaz is.

A menta például napjainkig a legtöbb fogkrém egyik fontos összetevője. A nevéből, ill. alapanyagából eredően, kellemes menta ízű, hűsítő hatású!

Noha a hagyományos módszerek valóban segítenek a fogak elszíneződésének enyhítésében, sajnos be kell látnunk, hogy ugyanolyan eredményt nem várhatunk a gyógynövényektől, és a háztartásban megtalálható szerektől, mint a több évtizedes kutatómunka, orvosok, kémikusok által kifejlesztett anyagoktól.

Lássunk pár jól bevált, házi praktikát az esztétikusabb fogak érdekében:

Szódabikarbóna

Az ókorban az elszíneződött fogak fehérítését hamuval és szódával próbálták megszüntetni. Elég csekély sikerrel. Mára ebből a szódabikarbóna maradt meg a fogak legpraktikusabb házi fehérítőjének.

A szódabikarbóna használata: Szórjuk a szódabikarbónát a fogkrém tetejére, majd ezzel a párosítással mossuk meg a fogainkat. Természetesen fehérít, és nem sérti a fogzománcot. Közvetlenül is alkalmazható, ilyenkor a benedvesített fogkefére szórjuk a port, és így mossuk meg a fogainkat.

Sós fogkrém

A fogkrémünk tetejére sót szórunk, és így mosunk fogat. A só fehérítő hatása pár hét elteltével már látszódik. Hátránya, hogy a sókristályok erősen koptatják a fogzománcot. Ha ezt a megoldást szeretné valaki kipróbálni, akkor finomított, tengeri vagy himalájai só használata javasolt.

Megelőzhetjük fogaink sárgulását úgy is, ha naponta zellert, almát, körtét vagy sárgarépát fogyasztunk. Ezek a zöldségek és gyümölcsök segítik a nyálképződést, ezáltal segítenek eltávolítani a fogaink felszínére lerakódott lepedéket és ételmaradékot, ami a fogak elszíneződéséért felelős.


Természetes fogfehérítés otthon, sajátkezűleg. A fogfehérítés természetes módjának alkalmazását a fogorvos csak mértékkel ajánlja, hiszen a szódabikarbónát és a sót hagyományosan alkalmazzák esztétikai kezelés céljából. További érdekes témák mindenki számára: fogfehérítés otthon, fogászati kezelés ára, fogorvos kiválasztása, esztétikai fogászat Budapest, természetes módszerek alkalmazása, fogászati tanácsok listája.

Címke , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük